Akkerman Meent

Unifocale glazen

Unifocale glazen, ook wel enkelvoudige glazen genoemd, worden aangemeten bij mensen die op afstand of juist dichtbij niet scherp zien. Unifocale glazen corrigeren dan ook bijziendheid (min), verziendheid (plus) en astigmatisme (cilinder).


In tegenstelling tot bijvoorbeeld multifocale glazen of nanofocale glazen corrigeren unifocale glazen dus slechts op 1 sterkte; het zicht dichtbij of het zich veraf. Alle tussenliggende afstanden worden met unifocale glazen dan ook niet gecorrigeerd, waar dat met de andere glazen wél het geval is.


Het voordeel van unifocale glazen is dat uw ogen niet constant hoeven te 'schakelen' en zich aan moeten passen aan de afstand. Een nadeel is dat unifocale glazen uiteraard niet geschikt zijn voor iedereen. Als u te maken heeft met verschillende sterktes zijn unifocale glazen niet geschikt voor u.


Bij Akkerman Meent verzorgen we graag uw oogmeting en adviseren u uitgebreid over de verschillende glazen en monturen die geschikt zijn voor uw situatie.


Bezoek ons filiaal aan de Meent 79a in Rotterdam van dinsdag tot zondag of bel ons op 010 280 08 31 om een afspraak te maken.

TERUG